De voorstellingen van de opera Rusalka – de kleine Zeemeermin in de haven van Consortium Grensmaas nabij Schipperskerk gaan door!

De aangekondigde versoepelingen van de coronarichtlijnen bieden volgens Opera Compact voldoende perspectief om in het laatste weekeinde van juni en het eerste weekeinde van juli het muziektheaterspektakel te organiseren.

In totaal worden er op en rond de imposante machines voor de grindverwerking zes voorstellingen gespeeld door orkest, koor, zangers, schoonzwemmers, omlijst door spectaculaire techniek.

Zakelijk leider Fenna Ograjensek van Opera Compact, het Limburgse operagezelschap dat garant staat voor de bijzondere productie, zegt er alles aan te doen om binnen de huidige Corona-maatregelen een bijzondere avond mogelijk te maken:

“We hebben het zekere voor het onzekere genomen en bouwen een gigantische tribune om maximaal 500 man op veilige afstand te kunnen laten genieten van de opera.”

De romantische opera, die in het Nederlands gezongen wordt, gaat over de zeemeermin Rusalka, die alles overheeft voor haar prins met twee benen.

Maar uiteindelijk komt ze erachter dat zij en haar prins té anders zijn.

“Dat gevoel van eenzaamheid herkent iedereen en juist nu is het belangrijk om dit te kunnen delen”, zegt regisseur Sybrand van der Werf:

“Fantastisch dat het Consortium deze boodschap van verbondenheid mogelijk wil maken”.

Kaartjes voor de uitvoeringen zijn nog te reserveren via De Domijnen en andere theaters in Limburg.

Rusalka – de kleine Zeemeermin is vanaf 25 juni 2021 te zien in de haven van Consortium Grensmaas te Schipperskerk.

Voor speeldata, info & tickets: https://www.operacompact.nl/voorstellingen/rusalka-de-kleine-zeemeermin/