Komende zondag, 12 juni 2022, vindt de opening van het Witte Anjerperkje plaats. Op initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag zijn gemeenten opgeroepen om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Deze vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van juni. Het Witte Anjerperkje in Sittard-Geleen is aangelegd na een aangenomen motie van de gemeenteraad.

 Het Witte Anjerperkje is aangelegd bij het Tempelplein in Sittard, aan de zijde van de Rosmolenstraat. Burgemeester Verheijen verricht zondag om 12:00 uur de openingshandeling. De Witte Anjer is in Nederland in 2005 geïntroduceerd als een symbool voor erkenning en waardering van veteranen. De Witte Anjer was tijdens de Tweede Wereldoorlog een symbool van verzet. De Witte Anjer kreeg door deze geschiedenis een bijzondere betekenis.

“Met de aanleg van het perkje geeft ook de gemeente Sittard-Geleen hier voortaan zichtbaarheid aan”, aldus burgemeester Verheijen. “Dit is een moment om onze dankbaarheid en waardering te tonen naar de veteranen en de 350 veteranen van Sittard-Geleen in het bijzonder. Moedige mensen die zich hebben ingezet en inzetten in dienst van de vrede. Ik hecht er waarde aan dat de veteranen zich gezien en gehoord voelen in onze gemeente.”

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert de Stichting Limburgse Veteranendag voor de 17e maal de Limburgse Veteranendag voor alle in Limburg en in de Euregio woonachtige Nederlandse veteranen en hun partners. De Limburgse Veteranendag zal ook dit jaar weer plaatsvinden in het Nationaal Herdenkingspark in Roermond.