In een Open Brief vraagt bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland aandacht voor de ziekenhuiszorg in de komende periode.

David Jongen: “We stevenen af op een giftige mix van gebeurtenissen die de ziekenhuiszorg in Nederland deels plat gaat leggen. Met opnieuw veel negatieve gevolgen voor personeel en patiënten. Gelukkig is daar wel wat aan te doen.”

David Jongen verwacht een flinke toename van het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen, omdat er nog te veel ongevaccineerden zijn. Op dit moment is 90% van de COVID-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd.

Door de zeer besmettelijke Deltavariant van het virus verwacht David Jongen dat de ziekenhuizen weer vol komen te liggen met COVID-patiënten.

Daarnaast maakt hij zich zorgen over de enorme zorgachterstand die er ingehaald moet worden. Het RIVM schat dat landelijk in op 170.000 tot 210.000 operaties.

Ook bij Zuyderland omvat het vele duizenden operaties. Er is te weinig personeel om deze achterstand in een versneld tempo in te halen.

Hij roept het kabinet dan ook op om meer druk te gaan uitoefenen, zodat meer mensen zich gaan laten vaccineren. Ook vindt hij het te vroeg om nu te gaan versoepelen.

Lees de hele brief op www.bieos-omroep.nl