Op 10 augustus beginnen de werkzaamheden weer. De werkzaamheden overlappen gedeeltelijk met het project in de Mauritsweg.

Daarnaast start gemeente Stein met de aanleg van de nieuwe rotonde bij de Haven Stein. De huidige fietsomleiding over de Veestraat blijft nog steeds gehandhaafd.

De planning en bijbehorende omleidingen zijn afgestemd met hulpdiensten, Arriva, vervoerders en aanliggende bedrijven.

Afsluiting Mauritsweg Stein: hier wordt de definitieve aansluiting op de nieuwe rotonde gemaakt.

Op hetzelfde moment wordt de Mauritsweg nabij de Schineksstraat afgesloten vanwege de werkzaamheden voor de reconstructie van de Mauritsweg.

De tussengelegen bedrijven (ibis budget hotel, Caravan & Camper Limburg, Midgetgolf/Pannenkoekenhuis Hole 19 en Brasserie Steinerbos) blijven bereikbaar.

Er is een plaatselijke omleidroute van kracht, zie de gele route in het kader op het routekaartje. De nieuwe aansluiting is gereed uiterlijk op 30 augustus.

Afsluiting Mauritslaan Urmond: hier wordt de definitieve aansluiting van beton op de nieuwe rotonde gemaakt.

Op het routekaartje is dit aangegeven met de donkergroene route. De aansluiting is gereed uiterlijk op 30 augustus.

Afsluiting Heerstraat-Noord bij de Haven Stein: de nieuwe rotonde wordt aangelegd, waarbij er tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden om het verkeer te begeleiden.

Hierbij is het niet mogelijk om de Heerstraat-Noord open te houden voor doorgaand verkeer (uitgezonderd lijnbussen), zie de groene route op het routekaartje.

De route Haven – Chemelot blijft bereikbaar. Deze werkzaamheden zullen niet gereed zijn op 30 augustus. Meer informatie hierover volgt later.