Op 1 december is de nieuwe Raad van de Raad van Toezicht van start gegaan bij De Domijnen. Deze zomer namen Rein de Wilde en Odile Wolfs al afscheid. Odile Wolfs droeg tijdelijk het stokje over aan Cees Sterk. Cees nam samen met Nick Bos en Bert Kip afscheid na bijna 8 jaar. Een intensieve tijd waarin de cultuurfuncties in Sittard-Geleen werden samengebracht onder één cultuurbedrijf. De Domijnen is dit team veel dank verschuldigd.

Peggy van Sebillen, die in 2019 startte bij de Raad van Toezicht, blijft aan. De functie van voorzitter wordt vanaf 1 december ingevuld door Harrie Hox uit Sittard-Geleen, die zijn sporen ruimschoots verdiende in de financiële sector (werkzaam als commercieel directeur bij Deutsche Bank Nederland). Daarnaast zijn Tom van Vliet (Directeur Maatschappelijk Presteren bij ZoWonen), Esther Urlings (Directeur HR bij Zuyderland), Casper Bruens (Managing Partner bij Brightlands Venture Partners) en Catharien Romijn (Conservator DSM Collectie) benoemd.

De zes man sterke raad kon – ondanks corona – uitgebreid kennismaken met het cultuurbedrijf, via een online introductie. Diverse medewerkers deden met veel enthousiasme hun activiteiten en toekomstplannen uit de doeken in een video, live presentatie of virtuele rondleiding.
De nieuwe Raad van Toezicht zal zich samen met interim bestuurders Joery Wilbers en Gijsje van Honk, MT, OR en alle medewerkers en vele vrijwilligers inzetten om van de transitie waarin De Domijnen zit een succes te maken voor Sittard-Geleen.