Het aantal elektrische auto’s de gemeente Sittard-Geleen groeit. Daarom komen er meer openbare laadpalen. Ze streven ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. De eerste 23 hiervan zijn (of worden binnenkort) geplaatst.

Vanaf 2025 komen hier nog eens 75 tot 100 laadpalen bij. Ze plaatsen de nieuwe laadpalen verspreid over de gemeente, zodat zoveel mogelijk mensen ze kunnen gebruiken.

Afgelopen voorjaar kon u met ons meedenken over geschikte locaties voor de nieuwe laadpalen. Zij zijn met de reacties en voorstellen aan de slag gegaan. Ze hebben nu voor 74 laadpalen een plek bepaald. Binnenkort besluiten ze of de laadpalen op deze plekken worden geplaatst. Voordat ze dat doen, horen we graag of u het hiermee eens bent.

 

Op www.metsittardgeleen.nl (project Laadpalen) kunt u de nieuwe, voorgestelde locaties per stadsdeel bekijken. De palen waarover ze binnenkort een besluit nemen, zijn de oranje palen op de kaart. Bent u het eens met de voorgestelde plekken? Dan hoeft u niets te doen. Bent u het hier niet mee eens, dan kunt u reageren. Dat werkt als volgt.

Van vrijdag 25 november t/m vrijdag 9 december ligt het ontwerp verkeersbesluit voor deze 74 laadpalen ter inzage. U kunt het ontwerp verkeersbesluit bekijken via Overheid.nl of in de Stadswinkel in Geleen. Reageren kan door binnen zes weken na genoemde datum een zienswijze in te dienen.