Op zaterdag 26 november 2022 zijn in de Holtumse Katertempel de nieuwe hoogheden van seizoen 2022-2023 uitgeroepen. Het thema van deze avond was ‘Tiroler Aovend’. De zaal was helemaal in Tiroler stijl aangekleed en ook in het aanwezige publiek zagen we de nodige dirndls en lederhosen.

Om de avond op te luisteren waren er diverse artiesten uitgenodigd, zoals onze Dance Cats (een groepje jonge Holtumse meiden die ons gedurende het carnavalsseizoen telkens weer verrassen met hun geweldige dans acts), de mannen van Power Buam, Andy & Roy en DJ Lars. Zij zorgden er samen voor dat het een hele feestelijke en muzikale avond werd.

Iedereen kwam natuurlijk om te zien wie de nieuwe heersers van het Katerrijk zouden worden. De zaal werd meegenomen in de zoektocht naar een nieuwe prins, door de zaal hingen diverse QR-codes en iedere QR-code gaf een hint over de prins. Nadat alle hints bekend waren werd er natuurlijk luid gespeculeerd door alle aanwezigen in de zaal. Vol spanning werd er afgeteld naar het grote moment. Na jaren wachten werd eindelijk bekend wie er over het Katerrijk mogen gaan regeren. Wethouder Ivo Tillie had vervolgens de eer de nieuwe hoogheden te installleren.

Met gepaste trots kunnen wij jullie de nieuwe heersers van het Katerrijk nu presenteren. De nieuwe hoogheden zijn: Prins Jasper I, prinses Simone en jeugdprinses Zara.

Prins Jasper I (van Wordragen)

Jasper is een echte Kater, geboren en getogen in Holtum. In 2002 regeerde hij zelfs als jeugdprins over ons Katerrijk. Als kleine jongen zat hij al volop in het verenigingsleven. Hij voetbalt al heel wat jaren bij HBC’09 en vroeger bij VV Holtum, ook slaat hij al heel wat jaren op de trom bij Schutterij St. Martinus Holtum. Sinds twee jaar is hij zelfs voorzitter van deze schutterij, een taak waar hij ontzettend veel plezier aan beleeft. Tevens zet hij zich in voor het stichtingsbestuur van het gemeenschapshuis ‘De Auw Sjoal’. In zijn werkzame leven zorgt hij als projectleider ervoor dat iedereen licht en warmte krijgt.

Prinses Simone (van de Wiel)

Simone is van origine een Pierewietter (Born), inmiddels woont ze al 6 jaar in het Katerrijk en durft ze zich wel een echt Ketje te noemen. Ze gaat al jaren met Jasper mee naar de schuttersfeesten, ’t dorpsfeest en natuurlijk de Holtumse carnaval. De dorpse gezelligheid en het verenigingsleven is iets wat ze snel heeft omarmd en waar ze zich helemaal in thuis voelt. Ze is actief voor Holtum 2.0 waar ze mede zorg draagt voor de Houtemse Gazet en ze is ook nog lid van schutterij St. Martinus als geweerdrager. In ’t dagelijks leven is ze werkzaam als communicatieadviseur en woordvoerder.

Zowel Jasper als Simone zijn echte carnavalsvierders en zijn altijd van de partij. Van het prinsuitroepen, tot de receptie, de carnavalsavond bij café D’n Aezel tot aan de carnavalsdagen.