Streekomroep Bie Os, de publieke omroeporganisatie voor de gemeenten Sittard-Geleen-Born, Beek en Stein start het nieuwe jaar meteen met een gloednieuw programma, getiteld “EuregioToer Radio”. In de uitzending komen wekelijks diverse onderwerpen aan bod op het vlak van toerisme, natuur, cultuur en historie, onderwerpen die zich situeren in Limburg en daarbuiten. Programmamaker en presentator Marcel Boreas (52) vertelt: “Bij elk onderwerp zoeken we telkens de verbinding met de eigen Westelijke Mijnstreek. Vergelijk het met op reis gaan, de kracht van je eigen streek valt je vaak pas echt op door ook elders rond te kijken. Daardoor wordt gaandeweg duidelijk wat de sterke en eventueel minder sterke punten van de eigen regio zijn. Vervolgens kunnen beleidsmakers zo nodig hierop bevraagd worden, en dat past weer uitstekend bij de publieke omroepfunctie die we hebben”, aldus de programmamaker.

In de eerste uitzendingen gaat het onder andere over een Duits-Nederlandse jongerenpodcast over leven in de grensregio, burgemeester Verheijen van Sittard-Geleen vertelt over een aantal euregionale ontwikkelingen met betrekking tot zijn gemeente, waarom duiken wolven meer in Belgisch Limburg op dan in Nederlands Limburg, en is er aandacht voor een Limburgse advocaat die een boekje schreef over het verschil in regelgeving aangaande letselschade tussen België en Nederland. Ook duidt de bekende Belgische weerman Ruben Weytjens regelmatig bepaalde weersontwikkelingen. Tot slot is er elke week een compact nieuwsoverzicht van de meest in oog springende euregionale nieuwsfeiten.

“EuregioToer Radio” wordt vanaf 6 januari elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur uitgezonden via de drie FM-frequenties van de omroep en online. Daarnaast is het programma tot een week na uitzending via de website van Bie Os te beluisteren (www.bieos-omroep.nl).