Afgelopen zaterdag, 26 september, is er een nieuw beeld onthuld in de tuin van Pater Karel te Munstergeleen.

Rondom de Mariagrot worden, in de loop der jaren, 7 beelden geplaatst die verwijzen naar hetzelfde aantal groepen mensen die in de maatschappij en/of in de kerk niet de aandacht krijgen die hun toekomt.

De keuze voor deze 7 groepen is op basis van ontmoetingen door de jaren heen met mensen die de Kapel van Pater Karel bezoeken.

Het getal 7 verwijst naar de 7 smarten van Maria: in het evangelie wordt Maria 7 keer getroffen door wat haar zoon Jezus moet doormaken.

Zij wordt diep geraakt, omdat zij liefheeft.

Zo’n beeldentuin past goed in het bedevaartsoord van Pater Karel, omdat hij altijd aandacht had en bad voor mensen die bij hem kwamen met hun verhaal en hun vragen.

Het nieuwe beeld met als thema ‘gebroken gezinnen, is ontworpen door Huub Rossel uit Tegelen.

Met lassen, snijbranden en solderen ontplooide hij zich als een fantasierijk kunstenaar. Het werk van Huub kent vele verschijningsvormen.

Het beeld laat zien dat een kind verscheurd is geraakt door twee ouders die met de rug naar elkaar toe staan.

‘Het kind in het midden valt op de knieën en grijpt naar de harten van de ouders’, zegt Rossel. Hij heeft het kunstwerk gemaakt vanuit het oogpunt van een kind van wie de ouders gaan scheiden.

‘Ik heb nagedacht over hoe het kind zich zou voelen. Het is belangrijk dat de ouders in contact blijven met elkaar, maar zeker ook in contact met het kind. Het kind roept: denk ook aan mij, vergeet mij niet’, vertelt Rossel.

‘Ik hoop dat het zo ook binnenkomt, dan is het het waard.’