In Bibliotheek Ligne is elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een gratis toegankelijke bijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk: Wegwijs naar werk.
Vroeger bestond solliciteren met name uit het schrijven van sollicitatiebrieven. Tegenwoordig ligt het accent op het maken van contacten en gaat solliciteren en netwerken ook vooral online.
Tijdens de Wegwijs naar werk bijeenkomsten wordt in de vorm van een ‘koffiepauze’ informatie over de nieuwe manier van solliciteren gecombineerd met de praktijkervaring van de deelnemers.
Daarnaast is er ruimte voor vragen van de deelnemers en kunnen zij hun netwerk uitbreiden. Meestal is er een gastspreker of wordt er een workshop georganiseerd.

Wegwijs naar werk 12 april
In deze bijeenkomst is het thema ‘Je CV als visitekaartje’, gastspreker is Mariëlle Hennen, zij is loopbaancoach, studiekeuze- en sollicitatiebegeleider.
Aan bod komt: Wat moet in een CV en hoe leest een recruiter je CV. Daarnaast is er aandacht voor het Linkedin profiel en het nut van netwerken.

Wegwijs naar werk 3 mei en 7 juni
De editie van 3 mei is in de vorm van een inspiratieworkshop: krijg inspiratie voor je volgende (carrière)stap.
Op 7 juni is eveneens een workshop gepland waarin je ervaart dat inzicht in je drijfveren je verder brengt.

Wegwijs naar werk
12 april – 3 mei – 7 juni
10-12 uur
Gratis toegankelijk
Aanmelden via

Bibliotheek Ligne
Ligne 2
6131 MT Sittard
/www.dedomijnen.nl/educatie