Op zondag 3 juli vindt het podiumkunstenfestival ‘Gluren bij de Buren’ plaats. Ook de gemeente Sittard-Geleen neemt met 36 podiumacts deel aan dit landelijke evenement. Vier van deze optredens vinden plaats in de wijk Haagsittard gelegen in het oostelijke deel van de gemeente.

Het festival biedt de mogelijkheid om weer eens op avontuur te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren, punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in een intieme setting. In de Sittardse wijk Haagsittard staat de bezoekers een gevarieerd programma te wachten aldus Joska Muijtjens, bestuurslid van de buurtvereniging. ‘Onze groene wijk leent zich door haar ligging aan de voet van de Kollenberg met haar mooie velden en fruitboomgaarden voor bijzonder optreden. We mogen dan ook vier heel diverse acts welkom heten in onze wijk’, licht Muijtjens toe.

Het programma, dat start om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur, kent een grote variëteit aan muziekstromen. Van techno DJ DRSSN naar de koorzang van Fusion en van de rockmuziek van ‘Mission of Rock’ naar de Limburgse hip-hopblues van de Opgeschaoren Troubadours. Elk optreden duurt 30 minuten en elke act treedt verspreid over de mdidag meerdere keren op. De exacte begintijden van elk optreden zijn te vinden in het programma-overzicht op www.glurenbijdeburen.nl

De optredens vinden verspreid in de wijk Haagsittard plaats. ‘In fruitboomgaard bij de Johan van Dalendreef, onder de bomen op het Stadsvoogdplein en in de Johan Kleinendreef met een mooi zicht op de achterliggende landerijen kan er ‘muzikaal gegluurd’ worden’, aldus Muijtjens. ‘Daarnaast is het ook bijzonder dat in de bands ook verschillende bewoners van onze wijk mee doen. Kom aanstaande zondag genieten en laat je verrassen door de diversiteit aan muzikale optredens die in Haagsittard optreden’, nodigt Muijtjens iedereen uit om langs te komen in Haagsittard.

 

De toegang is gratis, maar bezoekers worden uitgenodigd om middels een QR-code een vrijwillige bijdrage te leveren volgens het ‘pay what you can-principe’. De helft van de opbrengst van deze crowdfunding gaat naar de deelnemende acts. Meer informatie over alle optredens in de gemeente Sittard-Geleen is terug te vinden op www.glurenbijdeburen.nl