Afgelopen zaterdag 1 oktober hebben verschillende jeugdorkesten èn een seniorenorkest  een schitterend optreden verzorgd in het MFC in Berg aan de Maas.
Jeugdorkest SOL uit Stevensweert en Ohè en Laak, jeugdensemble St. Cecilia uit Grevenbicht en jeugdorkest van harmonie St. Josep uit Berg aan de Maas zijn deze dag gestart met een gezamenlijke repetitie waarin een aantal muziekwerken zijn ingestudeerd. Met veel enthousiasme hebben beide dirigenten (Jo Savelkoul van St. Cecilia en Frans Koolen van SOL en St. Joseph) de jeugdige muzikanten gemotiveerd en geïnspireerd.

 

 

Rond 18.30 uur was het dan zover. In een volle zaal lieten de jeugdorkesten en het seniorenorkest van zich horen. St. Cecila beet de spits af met 2 muziekwerken waarna het de beurt was aan St. Joseph en SOL.
Na deze prachtige opening speelden alle drie de jeugdorkesten 2 nummers, nl Hoe het danst o.l.v. Jo Savelkoul en Alladin o.l.v. Frans Koolen.
De jeugdleden konden nu een korte pauze nemen want het podium was gereed voor het Regionale Seniorenorkest uit Beekdaelen. Zij verraste het publiek met een aantal zuiver uitgevoerde nummers.
Als uitsmijters van deze schitterende concertavond speelde alle 4 de orkesten samen en lieten Radar Love van The Golden Earring knallen als nooit te voren.