Laat je gratis fotograferen voor de collectie van Museum of Humanity en wie weet hangt jouw portret in 2022 in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen.

Ieder mens heeft het ‘recht’ om op een waardige manier in beeld te worden gebracht. Vanuit die overtuiging fotografeert Ruben Timman al vele jaren de mensheid. Inmiddels heeft hij zo’n 7.000 portretten verzameld en is elke fotoshoot een bijzondere ervaring. Met elk portret probeert Timman de prachtige binnenkant van een persoon in beeld te brengen, een boeiend proces. Een selectie van de werken is te zien in Museum of Humanity in Zaandam. Begin 2022 kun je de portretten bewonderen in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard en wie weet hang jij of een van jouw familieleden, vrienden of kennissen daartussen.

Pop-up
Begin december komt het team van fotograaf Ruben Timman naar gemeente Sittard-Geleen om de inwoners van haar stad te fotograferen. Met een pop-up fototent staat het team op donderdag 2 december op de markt in Sittard, op vrijdag 3 december op de markt in Born en op zaterdag 4 december op de markt in Geleen. Laat je fotograferen en kom jezelf tegen in het museum.

Expositie Ieder-Een: Het Portret Voorbij
Vanaf 6 februari t/m 8 mei 2022 is de expositie Ieder-Een: Het Portret Voorbij te zien in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Een tentoonstelling waarin portretkunst een universele waardigheid van de mens(heid) uitstraalt, ongeacht rang, stand, klasse, gender, afkomst, huidskleur, geaardheid, geloofsopvatting, levenswijze, type of leeftijd. Enerzijds representeert het individu zijn of haar eigen kracht, schoonheid en persoonlijkheid, anderzijds reflecteert hij of zij diezelfde kwaliteiten ook op collectief of zelfs universeel niveau.

Naast Museum of Humanity exposeert Sidi El Karchi (Sittard) zijn indringende portretten en beeldend kunstenaar Jose Fijnaut (Brunssum) haar geboetseerde portretten. De expositie toont ook kunst uit eigen collectie van o.a. Roy Villevoye, Diana Blok, Rineke Dijkstra, Ni Haifeng en Romy Finke.