De Mr. Harry Dobbelsteinprijs is een wedstrijd voor niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Stein. Deelname is gratis en staat open voor kunstenaars die geboren, getogen dan wel woonachtig zijn in de gemeente, of er (aantoonbaar) een actieve relatie mee hebben.

Van 23 tot en met 31 oktober vindt voor de vijfde keer de Mr. Harry Dobbelsteinprijs plaats. Twee weekenden van 11.00 tot 17.00 uur biedt de organisatie in de Terpkerk een podium aan de deelnemende kunstenaars.

Alleen tijdens het eerste weekend krijgen bezoekers de mogelijkheid een stem uit te brengen op hun favoriete werk. Daar is deze keer een publieksprijs aan verbonden. Tevens zal een deskundige vakjury de prijswinnaars in de beide categorieën aanwijzen. De formele opening en prijsuitreiking is daarom in het 2de weekend gepland.

Behalve een geldprijs krijgen de prijswinnaars ook een volwaardige tentoonstelling van hun werk aangeboden in het voorjaar van 2022 in de Terpkerk.

Er is deze keer ingeschreven door 32 kunstenaars in 2 categorieën, en wel 2-dimensionaal (plat) en 3-dimensionaal (ruimtelijk). Het verplichte thema voor de werken is verbondenheid/binding. Dit naar aanleiding van 40 jaar gemeentelijke herindeling in 2022.

Alle deelnemende kunstenaars mogen per categorie één werk aanmelden. Er zijn nu inmiddels in totaal 37 werken aangemeld.

De organisatie is in handen van de Stichting Kleine Monumenten Stein in samenwerking met de Culturele Werkgroep Stein.