De laatste jaren is er vooral vanuit de natuurliefhebber veel aandacht voor veilig recreëren in de natuur.

De Zuid-Limburgse natuurgebieden zijn talrijk in aantal, maar redelijk klein in omvang.

Zowel de fietser, de wandelaar, als de ruiter wil hier graag zijn plekje in vinden. De verschillende snelheden van de recreanten willen nog wel eens voor knellende situaties zorgen.

Visit Zuid-Limburg, de verschillende Zuid-Limburgse gemeenten en St. MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) doen er alles aan om de verschillende recreatiestromen te scheiden.

Daarom is er nu een gloednieuwe Mountainbikebrochure beschikbaar waarin de 22 Zuid-Limburgse routes overzichtelijk en dus veiliger worden weergegeven.

Het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg is bijzonder geschikt voor iedere mountainbiker, van beginner tot prof.

De heuvels, rivieren, hellingbossen, holle wegen en vergezichten zorgen voor eindeloos veel (potentieel) mountainbikeplezier.

De speciaal aangelegde trails zijn opnieuw (her)ontwikkeld om iedere mountainbiker van zijn of haar eigen niveau te voorzien.

In de nieuwe MTB-brochure met handige A3 insteekkaart zijn zo 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) terug te vinden. Ook het eerder deze zomer geïntroduceerde MTB-classificatiesysteem is hierin verwerkt.

De nieuwe MTB-brochure met A3 insteekkaart is te koop voor € 6,25 bij één van de Visit Zuid-Limburg Shops, servicepunten of folderposten of bestel hem via www.limburgwinkel.nl. Een deel van deze opbrengst gaat naar het onderhoud van de MTB-bewegwijzering.

Wenst u meer informatie over mountainbiken in Zuid-Limburg, kijk dan op www.visitzuidlimburg.nl/mountainbiken.

Voor meer informatie over Visit Zuid-Limburg bezoekt u www.visitzuidlimburg.nl