Op zowel 11 en 12 september kan worden deelgenomen aan meerdere begeleide monumentenwandelingen. Deelname is kosteloos en alleen mogelijk middels online reservering. Er worden monumentenwandeling aangeboden in de volgende historische kernen: Broeksittard, Geleen-centrum, Grevenbicht, Holtum, Leyenbroek, Limbricht, Lindenheuvel & Mauritsgebied, Munstergeleen & Abshoven, Obbicht, Oud-Geleen en Sittard.

De monumentenwandelingen starten op bepaalde tijdstippen en een aantal hebben na afloop een extra activiteit zoals een mini-concert of rondleiding door een van de monumenten. Per monumentenwandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen, wees er dus snel bij want vol = vol. Voor meer informatie, een overzicht van alle monumentenwandelingen en direct reserveren zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd. Na de online reservering ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een deelname ticket. Dit ticket dient u ter bewijs te tonen vooraf de start van de monumentenwandeling. Dit kan via een geprinte versie of digitaal via het beeldscherm van een Smartphone.

Naast de monumentenwandelingen op 11 en 12 september kan ook worden genoten van klankrijk orgelmuziek, via een muzikale rondgang langs drie kerken die elk een bijzonder, historisch orgel herbergen. Bovendien vindt gelijktijdig met de Open monumentendagen de Groene Monumentendagen plaats, waarin de Geheime Tuinen van Sittard centraal staan. Voor meer informatie en een overzicht van alle extra activiteiten zie www.vvvsittard-geleen.nl/omd

Net als voorgaande jaren zal ook dit jaar een speciaal boekje verschijnen. Ditmaal vol met oude opname van monumenten in de verschillende historische kernen van Sittard-Geleen.

Tijdens de Open Monumentendagen is dit boekje op diverse plaatsen in de gemeente gratis verkrijgbaar. Een lijst van afhaaladressen is te vinden op www.vvvsittard-geleen.nl/omd, waar het boekje bovendien kosteloos kan worden gedownload.