Rivian voert gesprekken met autofabriek VDL Nedcar in Born om ook hier voertuigen te gaan produceren.

Oorlog
Rivian maakte eerder dit jaar al bekend dat de oorlog in Oekraïne voor meer problemen met de levering van onderdelen en materialen zorgt. Het bedrijf schroefde daardoor ook de prijzen voor zijn voertuigen op. Voor mensen die soms al jaren geleden een auto hadden gereserveerd maakte Rivian in eerste instantie geen uitzondering, maar dat leverde een golf aan annuleringen op. Daarop maakte het Californische bedrijf voor die groep klanten alsnog een draai.
Rivian
In een fabriek in het plaatsje Normal in de Amerikaanse staat Illinois produceerde Rivian sinds afgelopen september nu ongeveer 3600 auto’s. De geplande productie van 25.000 voertuigen dit jaar is de helft van de maximale capaciteit, en is het gevolg van leveringsproblemen.
Rivian heeft twee consumentenmodellen, de R1T pick-up en de R1S SUV, die veel op elkaar lijken. Daarnaast heeft het een elektrische bestelbus waarvan het bedrijf er duizenden aan investeerder Amazon gaat leveren. Ongeveer 10.000 van de 25.000 voertuigen die het wil bouwen zijn bestelbussen.
VDL Nedcar
Autofabriek VDL Nedcar maakt momenteel onder andere Mini’s voor BMW. Eerder maakte de fabriek bekend de productie stil te moeten leggen vanwege toeleveringsproblemen.Het contract met BMW loopt volgend jaar af. VDL Nedcar laat weten momenteel geen mededelingen over de onderhandelingen met Rivian te doen, maar nog altijd in gesprek te zijn over samenwerking.