MEDEDELING VOOR ALLE BANDS EN MUZIKANTEN IN LIMBURG!!!Ook dit jaar organiseert Stichting Southern Blues Promotion in samenwerking met B.R.U.L. (Blues en Rootsmuziek Uit Limburg) de BRUL Contest. Dit jaar zal dat plaatsvinden in Maastricht, in d’n Hiemel op zaterdag 19 november 2022.

Deze BRUL Contest is een wedstrijd voor Limburgse Blues, Roots of Americana acts met als hoofdprijs een speelplek op de Southern Bluesnight 2023! De bedoeling is dat bands/muzikanten zich aanmelden via email (info@brul.eu) en die aanmelding vervolgens via WeTransfer (www.wetransfer.com) te complementeren met je/jullie muziek (minimaal 3 liedjes). Dit mogen studio opnames zijn maar ook live-opnames.

Een dwingende voorwaarde voor deelname is wel dat minstens een van de leden van de band/act in Limburg (Nederlands of Belgisch) woonachtig is. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die wordt samengesteld door de Stichting Southern Blues Promotion. Uit alle inzendingen worden de best beoordeelde vijf bands/acts uitgenodigd voor de finale, de hierboven genoemde Brul Contest. Er wordt een optreden verzorgd van 20 minuten en een jury, samengesteld door Stichting B.R.U.L., zal de vijf optredens beoordelen op een aantal aspecten. Uiteindelijk zal daar een winnaar uit gaan komen en deze winnaar zal door de Southern Bluesnight (Parkstadtheater Heerlen, zaterdag 18 maart 2023) worden uitgenodigd dit gerenommeerde festival te openen op het Juke Joint-podium. Het is ook nog eens een feestelijke 25e editie van het festival, dus dat wordt nog heel speciaal!

Deze contest wordt al heel wat jaren georganiseerd en leverde prachtoptredens op voor bands als Ragtime Rumours, Barn & Belle, Bourbon Street en Mike & Rob Jeukens.

De winnaars van de afgelopen jaren zijn uitgesloten voor deelname aan deze BRUL Contest 2022.

Sluitingsdatum voor de aanmeldingen (+ muziek) is 20 oktober 2022.

Doe mee, meld je aan via email (info@brul.eu)

Met vriendelijke groeten
Stichting Southern Blues Promotion in samenwerking met B.R.U.L.