In 2020 werd gevierd dat Kapel Maria in de Nood in Stein 250 jaar geleden een Mariakapel is geworden.

Een week lang zijn er toen diverse Mariavieringen gehouden en is de intentie uitgesproken dat eens in de vijf jaar het Mariabeeld van de St. Martinuskerk naar de kapel wordt overgebracht. Vanwege corona heeft dit vorig jaar niet kunnen plaatsvinden en is de processie naar 2021 uitgesteld.

Mgr. Maessen zal het bisdom vertegenwoordigen tijdens de viering op zondag 10 oktober. Er wordt gestart met een gebedsdienst om 18.30 uur in de kerk van Stein en aansluitend zal de kaarsenprocessie gehouden worden. De route is: Kerkstraat, Steskensstraat, Valderstraat, Heerstraat-Centrum, De Halstraat, Kruisstraat, Ondergenhousweg en Kapelbergweg (ontbinding). Bij de Moutheuvel en de kapel zal de fanfare een aantal muziekstukken ten gehore brengen en zal een gebed worden uitgesproken.

Vanwege corona dienen mensen, die meelopen of langs de weg staan, de 1,5 meter afstand van elkaar te waarborgen. Tevens vraagt pastoor Schwillens de mensen die langs de route wonen, of zij een kaarsje voor het raam willen plaatsen.

De processie kan doorgang vinden dankzij de volgende verenigingen: gemengd kerkelijk zangkoor St. Cecilia, De Steinder Garde, Stichting verkeersregelaars Het kruispunt Stein (de senioren) , schutterij St. Joseph, Société St Martin Fanfare de Stein, de carnavalsverenigingen De Steinder Bök en Nieuwdorp.