Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houden ze iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kunnen ze beter opkomen voor de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie. De uitkomsten van de Dementiemonitor delen we vervolgens met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden ze beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

Help mee en vul de vragenlijst in.
Deze vind je op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wil je de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar “Stuur een e-mail aan dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl” href=”mailto:dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl”>dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van je naam en adres.

Nu ook voor mensen met dementie

Het is de achtste keer dat Alzheimer Nederland de Dementiemonitor organiseert. Nieuw dit jaar is dat niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie een vragenlijst kunnen invullen. Ook deze is te vinden op”Deze link gaat naar een externe website”>www.dementiemonitor.nl, en ook voor deze vragenlijst is een papieren versie beschikbaar.