Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg. Daarmee stijgt ook de vraag naar laadpalen. Gemeente Stein laat de komende vier jaar tientallen laadpalen plaatsen voor elektrische auto’s.

Het plaatsen van deze laadpalen is mogelijk dankzij deelname aan de aanbesteding van slimme laadinfrastructuur door de provincie Limburg en de provincie Noord-Brabant. Samen met netbeheerder Enexis vormen zij Samenwerkingsregio Zuid. De Samenwerkingsregio Zuid ondersteunt en faciliteert gemeenten om te komen tot een goede laadnetwerk voor elektrische auto’s.

Wethouder Danny Hendrix: ‘De gemeente Stein wil de verduurzaming van mobiliteit – en daarmee de opkomst van elektrische voertuigen – stimuleren. Meer laadpalen in onze gemeente zijn dan ook noodzakelijk. De mening van onze inwoners, ondernemers en verenigingen vinden wij hierin erg belangrijk. Zij zijn tenslotte de gebruikers van de laadpalen, nu of in de toekomst. Zo zetten we samen, dankzij deze aanbesteding van de provincie Limburg en de provincie Noord-Brabant, weer een mooie stap naar een duurzamere gemeente.’
waar-komen-de-laadpalen”>Waar komen de laadpalen?
Vattenfall – tot 2030 eigenaar van deze laadpalen – zorgt voor een goede verspreiding van de openbare laadpalen. De gemeente heeft ook invloed op de verdeling van de laadpalen en hoort ook graag de mening van inwoners, ondernemers en verenigingen. Dit hebben we in het voorjaar 2021 gedaan met fase 1. Dit doen we nu ook voor fase 2. Van 1 april tot en met 13 april heeft iedereen de kans om zijn of haar mening te geven over een goede verdeling van de laadpalen in onze gemeente. Gemaakte opmerkingen worden na afloop beoordeeld en waar mogelijk aangepast.

Bron Gemeenten Stein