Geleen is een nieuw en bijzonder evenement rijker: Smokey South, hét BBQ event van het zuiden! In het centrum van Geleen vinden op Hemelvaartsdag, op donderdag 26 mei, de ‘Limburgse Barbecue Kampioenschappen’ plaats tussen 12.00 en 19.00 uur.

 

De wedstrijd bestaat uit vier categorieën. Voor de eerste drie categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De vierde categorie is de ‘chef’s choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige jury, met onder andere Limburgse en Geleense sterrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen, bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’ en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van € 250,-!

 

Vanaf woensdag 13 april 19.00 uur t/m woensdag 4 mei 12.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de ‘Limburgse Barbecue Kampioenschappen’. Elk team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 personen. Het inschrijfgeld betreft € 50,- per team. Je team inschrijven kan via www.smokeysouth.nl. Hier vind je ook het wedstrijdreglement.

 

BBQ-spektakel

Maar er is meer! Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook masterclasses (die voor iedereen gratis toegankelijk zijn) van top-kok en voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn befaamde Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering, terwijl je op de barbecuemarkt alles van je gading kunt vinden voor de komende zomer. Oftewel, voor de absolute BBQ-beleving moet je Hemelvaartsdag in het centrum van Geleen zijn. Het gehele evenement is gratis te bezoeken.