Zaterdag 3 juli organiseren stichting VluchtelingenWerk Sittard-Geleen en stichting Wielerbaan Geleen van 10.00 tot 12.00 uur een ochtend “FietsLeer” voor statushouders die nauwelijks of niet kunnen fietsen bij Glanerbrook in Geleen.

Dit project is o.a. mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Sittard-Geleen.

Er is van alles uit de kast getrokken om er een leuke leerzame ochtend van te maken.

Er zal een uitgezet slalom parcours aanwezig zijn, en een vrachtwagen om de “dode hoek” te kunnen ervaren vanuit het perspectief vanuit de vrachtwagenchauffeur.

Er zullen fietsen en helmen voorhanden zijn voor diegene die zelf geen fiets hebben maar wel een poging willen wagen om het echte ‘Nederlandse Fietsgevoel’ te ervaren.

Het hele gezin is welkom, aan de kinderen is ook gedacht. Voorinschrijving is niet nodig.

Tevens is er op deze dag de mogelijkheid zich in te schrijven voor de fietscursus die in september start bij VluchtelingenWerk Sittard-Geleen.

“De fietscursus bestaat uit tien lessen van elk 1,5 uur.

Onder professionele begeleiding leer je hier de (fiets)verkeersregels en kun je na deze tien weken zonder twijfel deelnemen aan het verkeer en ben je een stuk zelfstandiger gezien vervoer.

Deelname aan de fietscursus is gratis, het enige wat wij van de deelnemer vragen is tien weken lang anderhalf uur van zijn tijd, goede zin en een flinke dosis enthousiasme” aldus Bianca Lenaers van Vluchtelingenwerk.