De 19-jarige wielrenner Lars Wijnands uit Maastricht neemt zaterdag 19 juni deel aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg bij de beloften in Drenthe.

Lars is op dit moment een kleine 2 maanden in training, doordat hij lange tijd een knieblessure heeft gehad.

Zijn vader Ad Wijnands was ook 19 jaar toen hij zijn eerste NK reed bij de toenmalige categorie amateurs. Dit was op de Adsteeg in Beek.

Ad weet nog als de dag van gisteren dat het een “vuurdoop” was. “Ik zat in de beslissende ontsnapping met Jos Lammertink, Bert Oosterbosch en Jac van Meer, maar werd na 70 km gelost. Op mijn tandvlees reed ik de koers uit”.

Nu nog vertelt hij vol trots dat deze koers hem de juiste stimulans gaf om verder te ontwikkelen als wielrenner.

“Zaterdag komen o.a. koershardheid en koerstactiek om de hoek kijken, dit zijn mooie uitdagingen in zijn leerproces”. aldus Ad Wijnands.

Dinsdagavond 15 juni werd Lars Wijnands uitgezwaaid door Team PROlars op Wielerbaan Geleen.

Op de vraag hoe Lars zich heeft voorbereid antwoord hij: “Ik heb lange duurtrainingen in de Ardennen gedaan maar ook blokken/ interval trainingen voor pure snelheid achter de derny op de wielerbaan in Geleen.

Nu ga ik genoeg herstel pakken om zaterdag helemaal uitgerust aan de start te kunnen staan. Ik heb er echt heel veel zin in”. aldus een gemotiveerde Lars Wijnands.