Gemeente Stein, Zaam Wonen en Smeets Bouw zijn gestart met de voorbereidingen voor een toekomstbestendige aanpak van het gebied in de Woeringenstraat | Damiatestraat | Diepenbeekstraat | Crostolostraat en Peldenstraat. De aanpak is gericht op de renovatie en verduurzaming van de bestaande woningen (huur en koop) en de herinrichting van de openbare ruimte. Ook worden in het gebied een aantal woningen gesloopt en komen er nieuwe levensloopbestendige woningen terug. Je leest hier het laatste nieuws.

Meeste bewoners sloopwoningen hebben een andere woning geaccepteerd

Een aantal bewoners die nu in een sloopwoning wonen verhuizen straks naar de nieuwbouw aan de Kamperstraat |Tripsstraat | Baesweilerstraat | Kuringenstraat. Ook zijn een aantal bewoners al verhuisd naar een andere passende woning in Nieuwdorp, maar ook buiten Nieuwdorp.

Hoe pakken we de renovatie en verduurzaming aan?

Samen met aannemer Smeets Bouw is een bouwteam opgericht om het proces en de uitvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de bewoners. Omdat huur- en koopwoningen in dit gebied naast elkaar staan is een goede voorbereiding en overleg met álle bewoners nodig. Daarom starten we na de zomer met een aantal werkgroepen:

Wanneer starten de werkgroepen en hoe meld ik me aan?

In sept/okt start per straat de werkgroep renovatie en verduurzaming. Na de zomer worden bewoners persoonlijk benaderd en gevraagd hoe ze willen meedoen. We hopen dat met de inbreng van deze werkgroep begin volgend jaar één woonblok is gerenoveerd dat als voorbeeld dient voor de rest van de wijk.
De overige werkgroepen starten later dit jaar.

Wanneer start de renovatie?

De renovatie en verduurzaming van de overige woningen start rond juni 2023 en duurt ongeveer 1,5 jaar. Daarna is de aanpak van de openbare ruimte aan de beurt.

Meer weten?

Huurders kunnen terecht bij Zaam Wonen via nieuwdorp@zaam-wonen.nl of telefonisch op (046) 420 35 35 (vraag naar Ron van Houten of Malica Ziamari). Of loop op dinsdag of donderdag van 10:00 – 12:00 uur binnen tijdens het spreekuur in het Huis van de Toekomst (Crostolostraat 10). Speciaal voor particulieren, start bij de gemeente Stein in september een projectleider woningisolatie en verduurzaming waar zij met al hun vragen terecht kunnen.