Na de daverende successen van de voorgaande edities organiseert Karnevalsvereiniging De Louvermen voor de achtste keer BUUTTE-Culinair. We mogen weer uitkijken naar avond vol gezelligheid, lachen en lekker eten & drinken in een sfeervolle ambiance. Op vrijdag 18 november aanstaande zal het gemeenschapshuis in Buchten weer worden omgetoverd tot een echte dinerzaal waar 200 gasten kunnen plaatsnemen en genieten van 6 top buuttereedners en een fantastisch 3 gangen menu. Onze gasten worden vanaf 18.45 uur verwelkomt door Prins Tim I en Prinses Inge. Het programma begint stipt om 19.30 uur.

 

KV De Louvermen is erin geslaagd om voor BUUTTE-Culinair 2022 een zestal top buuttereedners en tonpraters te contracteren. In de buutteton zullen achtereenvolgens plaatsnemen regerend Limburgs buuttekampioen Helga Cornelissen uit Oostrum, Jan Strik uit Someren, Joep de Wildt uit Oudenbosch, Har Daniels uit Herkenbosch, Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer en oud Limburgs buuttekampioen Theo Nellen uit Heide-Venray. Deze buuttereedners en tonpraters zullen hun uiterste best doen om uw lachspieren voortdurend in beweging te houden.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van de alom bekende Sjöttekapel o.l.v. Ruud Janssen. De presentatie en regie van het hele programma ligt in de vertrouwde handen van Vorst Jeroen van KV De Louvermen.

 

De bereiding van het culinaire drie gangen diner is dit jaar in handen van een nieuwe chefkok, namelijk Graydon van ‘t Pintelierke uit Stein. Een nieuwe smaak binnen ons vertrouwde concept. Samen met een team van circa 45 vrijwilligers voor en achter de schermen zal hij ervoor zorgen dat u smaakvol wordt verrast. Als voorgerecht zal een overheerlijke rijkgevulde carpaccio met truffelcrème en balsamico geserveerd worden. Belegd met tomaat, parmazaan, mix van verschillende zaden en pitten, croutons en smaakvolle cress. Het robuuste hoofdgerecht bestaat uit de welbekende gepofte aardappel aangekleed met spekblokjes, bosui, crèmefrech en heerlijke specerijen. Een degelijk en sterk oerhammetje dat 18 uur gemarineerd is in verschillende soorten kruiden. Aangevuld met een ratatouille met als basis paprika en ui. Een heerlijke afsluiter is dan wel een speculoos tiramisu op basis van de bekende lotus koekjes.

 

Naast het gebruikelijke aanbod van dranken in het gemeenschapshuis is er speciaal voor deze avond een wijnkaart opgesteld door huissommelier Ivo Cox. Hierop staat een selectie van een aantal bijzondere maar betaalbare wijnen. De speciale wijnkelners kunnen u een passend wijnvoorstel doen afgestemd op het te serveren driegangendiner