Zondag 24 juli organiseert Kasteelpark Born de jaarlijkse Kunst- en hobbymarkt. In het park staan een 30-tal kramen waar kunstenaars uit heel Limburg en omgeving hun werk aan u tonen. Ook worden er demonstraties gegeven en kunt u workshops volgen.

In het park is een Kunstroute uitgezet die u voert langs alle “kunstpleinen” en kunstwerken die in ons park staan. Al wandelend door het park kunt u onder meer genieten van schilderijen, sieraden, keramiek, kantklossen en gevilte schapenvachten. Diverse deelnemers geven demonstraties. Ook kunt u tegen een geringe vergoeding een mini-workshop vilten of kaarten maken met bijenwas volgen. U kunt de markt bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Het bezoek aan de markt is gratis, u betaalt uiteraard wel de normale entreegelden van het Kasteelpark. Op onze website vindt u de lijst van deelnemers.

Ook met warm en zonnig weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen in het park geven veel schaduw. Ook staan er onderweg vele bankjes waar je even kunt uitrusten en genieten van de dieren en de natuur.

Geniet van de jonge dieren in ons park. Kameeltje Soraya en de lammetjes van de schapen zijn al flink gegroeid. Bij de trompetzwanen en knobbelzwanen zwemmen de kuikens statig mee met hun ouders. Als je geluk hebt, zie je ook de jonge wallaby’s uit de buidel komen en voorzichtig kennis maken met de grote wereld.