Burgemeester Houben van gemeente Voerendaal heeft op 16 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Hub Stoffels uit gemeente Sittard-Geleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hub Stoffels heeft deze Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn langdurige inzet voor de Verenigde Fuchsia- en Kuipplanten Liefhebbers (VFKL). De vereniging heeft Voerendaal als thuisbasis.

De heer Stoffels is al meer dan 30 jaar actief betrokken bij de VFKL.

Door zijn grote deskundigheid is hij onder andere jaarlijks veilingmeester van een plantenveiling.

Daarnaast is hij één keer in de twee jaar medeorganisator van een grote bloemenshow en geeft hij regelmatig lezingen over fuchsia’s en kuipplanten in binnen- en buitenland.

Ook schrijft de heer Stoffels een groot gedeelte van de artikelen in het tijdschrift Culti Varia dat meerdere malen per jaar wordt uitgebracht door de vereniging.

Bovendien is hij geen onbekende bij radio en tv. Zo was hij van 2008 tot 2019 regelmatig te gast in het radioprogramma ‘Limburgs land’ en is hij vanaf 2019 maandelijks te gast bij het L1 radioprogramma ‘Natuur en zo’.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding heeft op donderdag 16 juli 2020 rond 20.15 uur tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Verenigde Fuchsia- en Kuipplanten Liefhebbers plaatsgevonden.