Burgemeester Verheijen heeft zondag 3 april een Koninklijke erepenning uitgereikt aan Club Wo-Van. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

100-jarig bestaan

Club Wo-Van viert een jubileumjaar vanwege het 100-jarig bestaan in 2021 en daarom heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander dit ereteken toegekend aan de vereniging. Club Wo-Van ondersteunt het verenigingsleven in Sittard in de ruimste zin van het woord. Daarmee wil ze bijdragen aan de instandhouding van de Sittardse cultuur en Limburgse tradities.

Club Wo-Van ondersteunt onder andere het Optocht Kommitee Zitterd, is samen met de Auw Prinse Zitterd organisator van het ‘Alternatief Schuttersfeest’ en ook Philharmonie Sittard kan altijd op haar hulp rekenen. Ook andere verenigingen kunnen om steun vragen.

Ontstaan

Een mooi detail is de totstandkoming van de vereniging. Deze ontstond in de zomer van 1921. Een vriendenclub wilde deelnemen aan een Sittardse activiteit: het bloemencorso. De vraag was hoe zij dit konden betalen. ‘Hoe komen wij aan het geld?’ is in het Limburgs vertaald: ‘Wo-Van doon veer dat?’. Club Wo-Van was vanaf dat moment een feit.

Uitreiking
De uitreiking vond plaats op zondag 3 april in ‘t Sjterfhoes in Sittard. Aanvankelijk zou de uitreiking vorig jaar plaatsvinden, maar deze werd uitgesteld door de toen geldende coronamaatregelen.