De aftrap stond om 14:30 uur gepland, maar voetbalbond KNVB heeft bekendgemaakt dat de bal pas om 16:45 uur zal gaan rollen.
Halve finale Conference League
De KNVB komt daarmee Feyenoord tegemoet. De Rotterdammers spelen op de donderdag vóór de confrontatie in Sittard eerst de halve finale in de UEFA Europa Conference League, in de Kuip tegen Olympique Marseille. Door het duel met Fortuna een paar uur te verplaatsen, krijgt Feyenoord volgens de voetbalbond ‘meer ruimte om zich optimaal voor te bereiden op het Eredivisieduel’.
Hendrix en Linssen
Feyenoord plaatste zich donderdagavond voor de halve finale van het derde Europese clubtoernooi door in de kwartfinale met Slavia Praag af te rekenen. Middenvelder Jorrit Hendrix uit Panningen en aanvaller Bryan Linssen uit Neeritter kwamen in het returnduel, dat met 1-3 gewonnen werd, allebei in actie.
Strijd
Voor Fortuna is de wedstrijd tegen Feyenoord één van de laatste reddingsboeien in haar strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De formatie van Sjors Ultee staat momenteel op de vijftiende plaats op de ranglijst, maar heeft slechts één punt meer dan hekkensluiter Sparta Rotterdam.
Live
Sparta is aanstaande zaterdagavond (18:45 uur) de tegenstander van Fortuna in Sittard. Die kelderkraker is live te volgen via L1 Radio.