Draag jij graag je steentje bij aan een groener straatbeeld, een natuurlijkere omgeving voor vogels en insecten of een betere luchtkwaliteit?

Wil je graag de schutting vervangen voor een groene haag? Dan kun je nu via de gemeente met korting bomen en/of hagen bestellen.

Gemeente Stein wil het vergroenen van de leefomgeving stimuleren. Bomen vangen fijnstof af, nemen CO2 op, bevorderen biodiversiteit en geven schaduw.

Daarom biedt de gemeente Stein de mogelijkheid om bomen en hagen aan te kopen met 75% korting.

Er is een assortiment van bomen en hagen samengesteld waaruit je zelf een keuze kunt maken.

Een overzicht van het assortiment kun je downloaden op www.gemeentestein.nl.

De genoemde prijzen in het assortiment zijn jouw eigen bijdrage, de gemeentelijke korting is hierin al verrekend.

Plaats je bestelling via info@gemeentestein.nl vóór vrijdag 25 september. Vermeld in het onderwerp van de mail ‘Klimaatbomen’.

Vermeld in de bestelling je naam, adres en telefoonnummer. De naam van de boom/haag en het aantal dat je graag wilt bestellen.

Je ontvangt een bevestiging van je bestelling per email en een factuur. De factuur dient binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur betaald te worden.

Per bestelling wordt een maximaal aantal gehanteerd van 2 bomen en max. 150 st. haag (max. 30 meter bij 5 stuks per m1) per adres.

Bomen dienen minimaal twee meter uit de erfgrens te staan, voor hagen is deze afstand vastgesteld op 50 centimeter (tenzij er met de buren andere afspraken worden gemaakt in goed overleg).

Aanvragen worden afgehandeld op basis van binnenkomst totdat het budget op is. Op = op

Afhalen op zaterdag 7 november op de parkeerplaats van het Heidekamppark, gelegen aan Heidekampweg te Stein.

Tijdstip wordt twee weken voorafgaand aan de afhaaldag bekend gemaakt.

Neem de bevestigingsmail mee bij het afhalen van de planten. Zorg voor een geschikt vervoermiddel.

De lengte van de bomen is ongeveer 3 meter. In het geval van een personenauto mag de lading maar 1 meter uitsteken. Bij een aanhangwagen mag de lading ook tot 1 meter uitsteken, zonder markeringsbord.

Plant bij voorkeur dezelfde dag de bomen en/of hagen aan om uitdrogen te voorkomen!