Gemeente Stein vindt het belangrijk dat kinderen goede en passende (winter-)kleding hebben. Hiervoor houdt de gemeente op woensdag 1 december van 8.30 tot 15.30 uur, samen met Kledingbank Limburg en Stichting Leergeld, de Kinderkledingdag bij de Kledingbank in Maasbracht.

Wethouder Hub Janssen zegt: “Helaas is het niet voor alle gezinnen in Stein vanzelfsprekend dat ze goede en passende winterkleding hebben.” Daarom worden kinderen uit Stein gratis van top tot teen van winterkleding voorzien. Wat op de huid wordt gedragen, zoals onderkleding, is helemaal nieuw. Ouders/verzorgers van deze kinderen mogen ook winterkleding uitzoeken.

De actie is bedoeld voor kinderen uit huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om gezinnen, die bekend zijn bij de stichting Leergeld. Ook kunnen professionals gezinnen met een laag inkomen benaderen, die goed winterkleding kunnen gebruiken.
Deze ouders/verzorgers ontvangen dan een brief met instructies waarmee zij zich van te voren voor deze dag moeten aanmelden.

Voor kinderen en hun ouders/verzorgers die geen eigen vervoer naar Maasbracht kunnen regelen, heeft de gemeente vervoer geregeld via Omnibuzz. Zij worden gehaald en gebracht van huis.