T/m 31 december hebben eigenaren van:
trekkers

kranen (mini en grote)

grondverzetmachines

heftrucks

brede grasmaaiers

veegmachine

toeristische wegtreintjes

ongekeurde voertuigen, maar ook getrokken uitrustingsstukken

aanhangwagens (geremd en harder mogen dan 25 km/u)

de mogelijkheid hun voertuigen zelfstandig te registreren bij de RDW.

Het betreft nieuwe regelgeving waar het langzame werkverkeer (corvee werktuigen) per 1 januari 2022 aan moet voldoen. Dit zijn in principe alle voertuigen die normaliter verzekerd zijn en van openbare wegen en terreinen gebruik maken. Concreet betekent dit dat alle voertuigen welke sneller dan 6 km/h kunnen geregistreerd moeten worden.

Registreer nu
Hier geldt een belangrijk aandachtspunt: want bestaande voertuigen kunnen uiterlijk t/m 31 december 2021 “zonder keuring (fysieke schouw)” een kenteken aanvragen, maar na deze datum wordt de aanvraag een stuk duurder en geldt voor bestaand en ingevoerd langzaam werkverkeer een verplichte inspectie bij een RDWkeuringsstation. Dus registreer vóór 31 december 2021 en bespaar een hoop extra gedoe aan transport en onkosten…!!!

Informatie en registratie
Registreren kan via de speciale website van het RDW waar ook alle informatie is te vinden. Voor aanvullende vragen kan men terecht bij het telefoonnummer van de RDW.
https://www.rdw.nl/registreren Tel. 088008 74 47 (lokaal tarief)

Voor meer informatie heeft de RDW ook een instructiefilm gepubliceerd. https://youtu.be/GH7TUcUmA70

Met de invoering van het kenteken voor langzaam werkverkeer startte Nederland begin dit jaar als laatste land binnen de EU, waar deze voertuigcategorie een kenteken kreeg toebedeeld.
Geen VINnummer? Plan de inslag vóór 2022.
Voor de registratie van landbouwvoertuigen, heb je een chassisnummer ofwel VIN nummer
(voertuigidentificatienummer) nodig. Is de registratie door het ontbreken van het chassisnummer nog niet geregeld? Maak dan vóór 31 december 2021 een afspraak voor een identiteitsonderzoek en de inslag van het VIN nummer.