Kasper Schormans (13) uit Born heeft zich zondag gekwalificeerd voor het WK Karten in Portugal. Dat deed hij door op spectaculaire wijze de NK-race in Berghem te winnen.

Schormans is momenteel in topvorm en rijgt in de Rotax Max Junior-categorie met zijn JJ-Racing Team de podiumplaatsen aan elkaar. Zo werd hij vorige week tijdens het BNL Kampioenschap tweede en het weekend daarvoor werd Schormans in Wackersdorf door een tijdstraf van plek twee naar plaats drie gezet.

Zijn vorm was op het Circuit Park Berghem opnieuw zichtbaar al ging de race niet van een leien dakje. Door een botsing met een concurrent viel Schormans terug naar een zevende plek. In de laatste drie ronde wist hij alsnog de concurrentie in te halen, de race te winnen en een ticket voor het WK veilig te stellen.

Het Wereldkampioenschap wordt tussen 19 en 26 november gehouden op het Kartódromo Internacional do Algarve van Portimão. Schormans komt dan in actie in de zogenaamde Rotax Max Junior wedstrijden, de categorie voor de leeftijd tussen 12 en 15 jaar.