Het college van burgemeester en wethouders heeft John Heesen benoemd tot interim gemeentesecretaris/ algemeen directeur. Hij neemt per 1 januari 2022 de taken over van Gert-Jan Kusters, die als gemeentesecretaris naar de gemeente Maastricht gaat. John Heesen vervult op dit moment de functie van directeur domein Omgeving. De verwachting is dat hij tot in het laatste kwartaal van 2022 als interim aan de slag blijft. In de tussentijd zal er een procedure worden gestart om de functie vast in te vullen.

Het college heeft besloten om de structurele invulling van de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur uit te stellen tot na de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. De procedure hiervoor wordt voorafgaand aan de verkiezingen voorbereid. Na de verkiezingen wordt de vacaturetekst vastgesteld en het werving- en selectieproces gestart.

John Heesen (62) werkt sinds 2001 voor de gemeente Sittard-Geleen en is in 1998 begonnen bij de gemeente Geleen. John heeft veel kennis en de nodige managementervaring opgedaan in vrijwel het hele gemeentelijk werkgebied. Zo werkte hij als financial controller, hoofd bedrijfsbureau, hoofd afdeling Dienstverlening, hoofd afdeling Sociale Zaken, interim hoofd Beleid en interim hoofd Ruimtelijke Projecten en Beheer. In de rol van projectleider was hij verantwoordelijk voor de 3 decentralisaties van het sociaal domein binnen de gemeente Sittard-Geleen en de integratie van Vixia binnen het participatiebedrijf Vidar. Sinds 1 maart 2021 werkt John Heesen als directeur domein Omgeving.