De Jehovah’s Getuigen hebben na twee jaar hun predikingswerk weer hervat. Zo zijn ze bijvoorbeeld weer op verschillende plekken in de regio aanwezig met hun bijbelse lectuurstands.

Sinds half maart 2020 kwam aan veel activiteiten van de Getuigen een eind omdat men geen gezondheidsrisico wilde lopen en ook geen risico zijn voor anderen. Ruim twee jaar lang vonden al hun geloofsactiviteiten daarom op afstand plaats. Er werd alleen nog getuigenis per brief of telefoon gegeven en de diensten verliepen via videoconferentie. En dit gebeurde niet alleen hier in de regio, maar wereldwijd.

Onlangs zijn de Jehovah’s Getuigen ook weer begonnen met hun vergaderingen (kerkdiensten) in de diverse Koninkrijkszalen in de regio. De huisbezoeken zijn nog niet opnieuw opgestart.

Het Jehovahcongres Streef naar vrede, dat op 2 juli wereldwijd van start gaat, wordt ook dit jaar online gehouden. In 2019 trok het congres nog 40.000 gelovigen naar de Jaarbeurs in Utrecht.

Yannick van der Maale, plaatselijk woordvoerder van de Getuigen zegt dat de Bijbel  heel positief is over de toekomst en wat er met de aarde gaat gebeuren. “Het is het onderzoeken zeker waard. Jehovah’s Getuigen helpen mensen graag de Bijbel te leren kennen maar respecteren dat iedereen het recht heeft om te kiezen wat hij of zij gelooft”.