HubEen groep omwonenden van de Schwienswei heeft zaterdagmorgen overlegd over de aanstaande 2e inspraakronde voor de Natuur- en Landschapsvisie voor Schwienswei en ESCS terrein.

Ze zijn opgeroepen door de gemeente om dinsdag 28 september hun mening te geven over het concept dat is opgesteld door Bureau Verbeek.
Velen vinden dat het concept rapport grotendeels onleesbaar en onbegrijpelijk is voor burgers die gebruik willen maken van hun recht op inspraak. Bovendien wordt het belangrijkste punt uit de eerste inspraaksessie én de petities volledig genegeerd, namelijk de weerstand van ruim 2000 burgers tegen de bouw van vakantiehuisjes op het ESCS terrein.

Ze hebben Sander Geelen gevraagd om dinsdagavond 28-09 vanaf 19:00 in de Stadbroekermolen namens hen als woordvoerder op te treden. En ze roepen omwonenden die zich zorgen maken op om dinsdagavond ook om 19:00 naar de Stadbroekermolen te komen. Daarvoor moeten ze zich wel vóór maandag 12:00 bij de gemeente aanmelden door een mailtje te sturen met naam en telefoonnummer aan:
secretariaatEOROMO@sittard-geleen.nl