Vanaf nu kunnen carnavalisten zich via de website optoch.nl inschrijven voor de optocht die zondag 27 februari door de straten van Sittard trekt. De organiserende stichting Optoch Kommitee Zitterd hoopt dat velen zich conformeren aan haar motto van dit jaar: „Laot de Vastelaovend neit verrekke, doog alleney mit en laot de optoch trekke”.

Na drie jaar trekt zondag 27 februari 2022 eindelijk weer een carnavalsoptocht door de straten van Sittard. Tot op dit moment staan daartoe alle seinen op groen. In een toelichting onderstreept Stichting Optoch Kommitee Zitterd dat het waarschijnlijk geen optocht zal worden zoals de toeschouwers gewend zijn. Dit alsgevolg van diverse maatregelen en de zeer korte termijn waarin 1111 zaken georganiseerd en geregeld moeten worden.

Toezeggingen

Inmiddels hebben alle buurten en verenigingen die een praalwagen hebben gebouwd aangegeven dat ze met hun wagen/groep aan de optocht zullen deelnemen. Ook diverse muziekgezelschappen hebben de organisatie toegezegd dat ze de optocht muzikaal zullen begeleiden.

Oproep

Het Optoch Kommitee Zitterd snapt dat het kort dag is om als groep of enkeling een leuk onderwerp uit te werken. Desondanks roept ze carnavalisten op om de komende dagen hun inspiratie en creativiteit de vrije loop te laten. Dit met in het achterhoofd het motto van dit jaar:

‘Laot de Vastelaovend neit verrekke,

doog alleney mit en laot de optoch trekke!’

Aanmelden

Om de optocht goed te kunnen organiseren roept de organisatie deelnemers op om zich uiterlijk donderdag 24 februari 2022 17.11 uur aan te melden via de website optoch.nl/insjrieve.

https://www.optoch.nl/insjrieve

Voor de optocht mogen zich ook kinderen (individueel of in groepsverband) aanmelden die normaliter aan de kinderoptocht zouden deelnemen. Zij zullen apart worden gejuryreerd.

De optocht start zondag om 14.11 uur. De definitieve route wordt een dezer dagen bekend gemaakt. Via de diverse social media kanalen en nieuwssites zal het Optoch Kommitee Zitterd sowieso iedereen de komende dagen op de hoogte houden van het programma, de route en verder actualiteiten.

Het Optoch Kommitee Zitterd spreekt de hoop uit dat iedere carnavalist zich haar slogan van dit jaar extra ter harte neemt:

‘Laot de Vastelaovend neit verrekke,

Doog alleny mit en laot de optoch trekke!’