Studenten die door ziekte of een andere medische reden niet in staat zijn om via een baantje een extra zakcent te verdienen, kunnen onder voorwaarden gebruik maken van de individuele studietoeslag.

De hoogte van de individuele studietoeslag is afhankelijk van de leeftijd van de student en varieert in Sittard-Geleen tussen ruim 90 euro voor een 15-jarige tot 323 euro voor een 21-jarige. Deze bedragen, die het college van B&W van Sittard-Geleen opnieuw heeft vastgesteld, zitten in Sittard-Geleen boven de landelijke normbedragen.

 

 

Ook mogen jongeren die een studietoeslag krijgen, in bepaalde gevallen bijverdiensten hebben. Ook daarmee wijkt Sittard-Geleen af van het landelijk beleid. ,,Bewust,” zegt wethouder Judith Bühler (sociale zaken), ,,want daarmee voorkomen we dat in bepaalde gevallen de regeling zijn doel voorbijschiet.”

Jongeren die aanspraak willen maken op de individuele studietoeslag, kunnen die aanvragen via het Jongerenloket van de gemeente Sittard-Geleen.  Het jongerenloket is geopend op maandag tot en met vrijdagmiddag vanaf 12.30 tot 16.00 uur via telefoonnummer 14 046 of te bezoeken in de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen.