Op dinsdagavond 13 september was het eindelijk zover, de huldiging voor onze OLS prestatie in het Gouvernement te  Maastricht.
We verzamelden bij het gemeentehuis, om vervolgens samen met Burgemeester Leurs-Mordang, wethouder Ummels van Gemeente Stein en genodigden richting Maastricht te vertrekken.
Jammer genoeg regende het en viel het programma in het water wat het binnentrekken met defilé betrof.
Dan maar een aangepaste versie! De genodigden inclusief Gouverneurs vormden een erehaag aan de ingang van het Gouvernementsgebouw en marcheerde elke aanwezige schutterij één voor één naar binnen.
Toen elke schutterij in de zaal stond opgesteld, kon het officiële gedeelte beginnen.
Er werden toespraken gehouden door de Gouverneur van Nederlands Limburg Emiel Roemer, Gouverneur van Belgisch Limburg Jos Lantmeesters, federatiepresident Anoesjka Koopmans, voorzitter schutterij St. Martinus Born Ad Wagemans en chartermeester Tom Doesburg van L1.
Tijdens de toespraken werd de Nederlandse en Belgische koninklijke erepenning uitgereikt aan St. Martinus Born en zilveren herinneringsspeldjes aan de zestallen inclusief buksmeester en parapluhouder aan de nummers 1 tot en met 3. Verder werden er oorkondes uitgereikt aan St. Sebastianus Herkenbosch winnaar van het jeugdluchtbuksschieten en St. Joseph Vijlen winnaar van de Esprit.
Na de officiële huldigingen vond een receptie plaats onder het genot van een hapje en een drankje.
Voor onze schutterij een hele bijzondere eervolle gebeurtenis omdat niemand van onze leden dit ooit had meegemaakt, in één woord geweldig!