OLS-zondag in Beekdaelen is te typeren als een geslaagd festijn op een compact evenemententerrein in Doenrade met naar schatting 20.000 mensen langs de optochtroute en op de schutterswei, nauwelijks wanklanken en een opperbest schuttersfeest. Komende zaterdag strijden nog 37 schutterijen tijdens het ‘kavelen’ om d’n Um, onder wie 5 Noord-Limburgse, 16 Midden-Limburgse, 8 Zuid-Limburgse en 8 Belgisch-Limburgse schutterijen.

De optocht met 136 schutterijen, waaronder één Poolse en drie Duitse gastverenigingen, kon rekenen op veel enthousiasme langs de kant. Deze kende een korte onderbreking doordat het paard van de schutterij van Sint Dionysius Opoeteren een dranghek raakte, waardoor een toeschouwer schaafwonden opliep.

De schietwedstrijd begon later door enkele geparkeerde auto’s in het verlengde van het schootsveld, die eerst van hun plaats moesten. Bij momenten was er bij enkele drank- en eetbuffetten topdrukte en moesten de vrijwilligers alle zeilen bijzetten om te voldoen aan de vraag.

De organisatie ontving overwegend complimenten. In de ochtend tijdens de officiële opening staken burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen en de OLS-Federatie bij monde van president Anoesjka Koopmans de organisatie alle lof toe. In de middag waren het de bezoekers en schutterijen die grote waardering hadden voor de compacte locatie, de aankleding en de gezellige schutterssfeer.

Daarmee mag de missie van de 9 organiserende schutterijen uit Beekdaelen, het behoud van het culturele erfgoed voor de beide Limburgen, en dat na nog geen 6 maanden voorbereidingstijd, meer dan geslaagd worden genoemd.

Bron: OLS-federatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *