Elke week zet Marcel Boreas in het programma EuregioToer Radio een aantal opvallende euregionale nieuwsfeiten van de afgelopen week op een rij in de rubriek EuregioToer Compact.

Visit Zuid-Limburg (de VVV) is al heel wat jaren gevestigd is in het Sittardse Kritzraedthuis. De afgelopen paar maanden aan het Tempelplein. Vanaf komende woensdag is men echter weer terug op het oude nest. Het pand heeft een behoorlijke upgrade gekregen.

En dan hebben we diverse activiteiten voor het Pinksterweekeinde, te beginnen in Susteren, daar organiseert Kunstgroep Swentibold komende zondag achter de Basiliek de jaarlijkse kunstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.kunstmarktswentiboldsusteren.nl

Op zondag 5 en maandag 6 juni organiseren Nederlandse en Belgische kunstenaars voor de 11de keer de Interlimburgse Kunst-fietsdagen. Deelnemers aan de tocht kunnen de Maas oversteken via de Pater Sangersbrug in Maaseik en het veerpont in Grevenbicht.

Komende zondag is er Open Dag bij Bezoekerscentrum De Lieteberg in Zutendaal. De Lietebergse imkers nemen u graag mee naar de nieuwe bijenhal, geven een workshop honing slingeren en laten u kennismaken met de wondere wereld van de kleine bestuivers.

In het Limburgs Museum in Venlo is een nieuwe tentoonstelling te zien, namelijk eentje die het alledaagse leven in Zuid-Nederland in de eerste eeuwen van onze jaartelling laat zien. De naam van de expositie luidt: “Oevers vol Romeinen”. Nog tot 4 september te bekijken.