Het Glazen Café 2021 zal dit jaar plaats vinden in het Asta Theater. Dit is de uitkomst na goed overleg tussen organisator Stichting Beek FM, uitbaters van Café d’n Dobbele Vônck Mark en Diana Schoffeleers én Stichting Asta Theater. Het evenement is de afgelopen jaren uit zijn voegen gegroeid. Asta Theater biedt de capaciteit waar de organisatie naar op zoek was en door uit te wijken naar deze locatie maakt dit het evenement tevens weer toekomstbestendig.

Een nieuw tijdperk.

Met de verhuizing naar de grote zaal van het Asta Theater breekt er een nieuw tijdperk aan voor het Glazen Café. In plaats van één glazen wand in Café d’n Dobbele Vônck te plaatsen wordt er nu een waar “glazen huis” gebouwd in het Asta Theater. Toch wil de organisatie die naam niet gebruiken, de knusheid van de bruine kroeg is essentieel en zal terugkeren in het Asta Theater. “De gezelligheid en de charme die er in het café was zal absoluut terugkeren. Wij willen hoe dan ook ervoor zorgen dat je niet het idee hebt dat je in een gigantische zaal verloren erbij staat op momenten dat het rustiger is” aldus Rick Wouters, bestuurslid Stichting Beek FM. De organisatie zal door middel van lichteffecten, dividers, meubels, accessoires en decoratie het Asta Theater zo gaan inrichten dat je écht het gevoel hebt dat je in een gezellig bruin café staat.

Horecauitbaters gaan “gewoon” mee!

De afgelopen twee edities zijn zij enorm dankbaar dat we in Café d’n Dobbele Vônck hebben kunnen organiseren, verbouwen en dit evenement groot hebben kunnen maken. Uitbaters Mark en Diana Schoffeleers zullen ook in het Asta Theater “gewoon” de horeca uitbaten. Hier zijn goede afspraken over gemaakt met Stichting Asta Theater. Deze laatstgenoemde is zelf ook erg enthousiast dat het Glazen Café dit jaar in het Asta Theater zal plaats vinden.

Een nieuwe studio als uithangbord

De eyecatcher van het evenement is toch wel de studio waar de DJ’s (Frank Martens, Rick Wouters en Silvan Falchi) 96 uur zitten opgelosten. Dit jaar zal deze studio ongeveer twee keer zo groot worden en zijn er verder veel technische zaken waarmee het evenement naar een hoger level getild wordt. Een euvel waar de organisatie in het Asta Theater tegenaan loopt is het feit dat er nauwelijks daglicht binnen komt. Met diverse technische snufjes zal hier echter weinig last van ondervonden worden. “Het idee is om de skyline van Beek na te maken op led-schermen, de lucht verandert dan vanzelf mee met buiten. Als het dus begint te schemeren zal al het licht in de zaal en op de achtergrond van de led-schermen ook mee schemeren” aldus Silvan Falchi.

Coronamaatregelen

Momenteel gelden er helaas nog diverse coronamaatregelen. Zo zal de organisatie alleen toegang verschaffen aan bezoekers op vertoon van de corona-check app en is het momenteel nog zo dat er na 00.00 uur geen drank meer verkocht mag worden. Wel is de organisatie in gesprek met de gemeente om te zoeken naar mogelijkheden. De komende weken hopen zij hier meer over te kunnen melden.

Bron: Beek FM