Van vrijdag 15 april tot en met maandag 18 april komt er weer een circus naar het centrum van Geleen! Ook is er dat weekend een internationale circus modelbouw tentoonstelling met minstens 32 items, variërend van diorama tot modelbouw te bezichtigen. Op zaterdag 16 april, tijdens Wereld Circus Dag, lopen er diverse circusartiesten door het centrum van Geleen en is er een jeugdcircus aanwezig om jong én oud te voorzien van een glimlach van oor tot oor.

Organisator Nico Wiertz is een gepassioneerd modelbouwer met een grote passie voor het circus. “Als jongetje van 8 jaar bezocht ik met mijn ouders het circus van Tony Boltini”, blikt Wiertz terug. “Het circus stond gestationeerd op de markt in Geleen. Ik was hier zo van onder de indruk, dit moest en zou ik nog eens meemaken. Vanaf die tijd ben ik alles gaan verzamelen en nabouwen wat met het circus te maken had. Mijn grote droom; het circus terughalen naar de markt lijkt nu, heel wat jaren later, eindelijk uit te komen.”

Nico wil de kinderen, ouders en opa’s en oma’s van Geleen en omstreken weer laten genieten van het circus. “Ik wil laten zien dat er meer is dan de iPad of de telefoon en dat je ook met speelgoed veel mooie dingen kunt maken.” Nico bezoekt jaarlijks vele circussen, zowel in binnen- als buitenland. Zelf staat hij met zijn miniatuur circus ‘Sarrasani’ op vele internationale tentoonstellingen. “Door de jaren heen heb ik veel contacten gelegd met gepassioneerde verzamelaars en modelbouwers. Het is me gelukt om minstens 32 items naar Geleen te halen.” De liefhebbers tonen hun bouwwerken, sommigen van maar liefst 6 meter lang, in de voormalige bibliotheek naast zalencentrum de Hanenhof. Ook kunnen belangstellenden én verzamelaars van circusspullen hun hart ophalen tijdens de ruilbeurs bij diverse stands.

De geur van popcorn, het geroezemoes van het publiek, de spanning voorafgaand aan de voorstelling. Het komt allemaal weer terug zodra je de circustent binnenstapt. “We hebben het voor elkaar gekregen om ‘The Magical World Of Circus’ van de familie Donnert naar Geleen te halen. Een bezoekje aan dit circus staat garant voor plezier en vertier, dankzij diverse internationale artiesten. Ook staan we stil bij het feit dat het op zaterdag 16 april Wereld Circus Dag is. Op die dag lopen er diverse circusartiesten door het centrum van Geleen en is jeugdcircus ‘Jacona’ aanwezig. Zij geven enkele workshops zodat kinderen zelf het gevoel krijgen een circusartiest te zijn.

Het weekend van 16 & 17 april staat bol van pret en plezier! Bezoek de internationale circus modelbouw tentoonstelling in de voormalige bibliotheek naast zalencentrum de Hanenhof op zaterdag 16 april van 10.00 tot 18.00 uur of op zondag 17 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Of neem plaats op de tribunes van ‘The Magical World Of Circus’ van de familie Donnert.

Locatie circus: Markt Geleen, de parkeerplaats voor het stadhuis.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa van het circus of online via: www.magicworldofcircus.com (vanaf vrijdag 1 april)

De voorstellingen vinden plaats op:

  • Vrijdag 15 april om 19.00 uur
  • Zaterdag 16 april om 15.00 en 19.00 uur
  • Zondag 17 april (1ste paasdag) om 11.00 en 14.00 uur
  • Maandag 18 april (2de paasdag) om 14.00 uur