De Stichting Toeristische Werkgroep Maaskentj heeft in samenwerking met de gemeente Stein, Visit Zuid-Limburg en Buiten Zinnen een bijzondere familiespeurtocht ontwikkeld: het Auvermenkes Mysterie.

Een unieke speurtocht van ongeveer 2 uur in en rondom kasteel Stein, voor jong en oud. Gewapend met een rugzak vol attributen, waaronder een metaaldetector, ga je op verschillende manieren op zoek naar het geheim van de Auvermenkes.

 

Uit oude verhalen blijkt dat er heel lang geleden in en rondom kasteel Stein Auvermenkes leefden.

De Auvermenkes waren niet alleen klein, maar ze konden zich ook onzichtbaar maken.

Ze leefden in geheime ondergrondse kelders van het kasteel waar ze allerlei klusjes deden.

Deze kelders konden alleen bereikt worden via geheime gangen die tegenwoordig nog steeds bestaan, maar bijna onvindbaar zijn.

Tijdens deze tocht ga je op zoek naar de ingang van zo’n geheime ondergrondse gang om zo het geheim van de Auvermenkes te ontrafelen.

Om dit geheim te ontdekken moeten vijf verschillende opdrachten worden uitgevoerd rondom de kasteelruïne van Stein.

Elke opdracht helpt je een stukje verder en uiteindelijk zal je voor de ingang van een ondergrondse gang komen te staan en kun je hun geheim ontdekken.

Het Auvermenkes Mysterie is geschikt voor een familiedag, vriendenweekend of als gezinsuitje tijdens de vakantie, maar is ook geschikt als teambuildingsactiviteit. De activiteit duurt 2 tot 2,5 uur.

Geschikt voor kleine en grote groepen en leuk voor jong en oud!

De tocht is vanaf vrijdag 10 juli verkrijgbaar bij brouwerij De Fontein. Reserveren vooraf wordt aanbevolen om er zeker van te zijn dat je de tocht kunt lopen.

Reserveren is verplicht voor groepen boven de 10 personen via: reserveren@brouwerijdefontein.nl

Volwassenen 13,50 p.p.; kinderen van 5 t/m 12 jaar 8,50 p.p.; kinderen tot 5 jaar gratis.