Veel gezinnen kunnen dit jaar helaas niet écht vakantie vieren. Petje af wilde daarom graag iets extra’s in de zomer kunnen aan bieden.

Ruim 100 kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar) van Petje af Oisterwijk, Breda, Etten-Leur en Zuid-Limburg verbleven de afgelopen twee weekenden bij Zweinstein-Plinthos in Sweikhuizen/ Geleen.

Organisator Michel van Dijke zegt: “De Harry Potter weekenden zijn vooral bedoeld om de fantasie te prikkelen bij de jeugd”.

Diverse figuranten uit de Potter films kwamen voorbij. De reizigers die met de trein kwamen werden op station Geleen-Oost Platform 9 ¾ opgewacht door Hagrid.

Eenmaal aangekomen bij de voormalige steenfabriek werd iedereen verwelkomt door Perkamentus – Hoofd van de school voor Talent en Magie.

Ze leerden nieuwe vaardigheden en vooral ook toverspreuken.

Zo wilden de kinderen zichzelf bijvoorbeeld onzichtbaar toveren zodat ze snoepjes kunnen stelen, iedereen “lief” toveren en de plastic soep in de oceaan wegtoveren.

In het eerste weekend op 18 en 19 juli maakten de kinderen hun eigen toverstok, dansten ze op het Potterbal met DJ Eschko, zagen ze uilen van kort bij en liet een goochelaar zijn onverklaarbare trucs zien.

In het tweede weekend 25 en 26 juli was het net als in de Potter filmreeks allemaal iets spannender.

Zo waren er echte slangen aanwezig, liep men s ‘avonds na het kampvuur een Deadly Hallow Spokentocht en kon men de geheime kamers van Zweinstein Plinthos met eigen ogen zien.

Hier lagen diverse attributen uit de films.

de laatste dag kreeg iedereen een diploma Talent in Magie uit handen van Perkamentus en keerde men moe maar voldaan weer huiswaarts.

“De weekenden waren een groot succes en veel kinderen hebben kunnen genieten van een gezellig, leerzaam weekend met toch een beetje vakantiegevoel” Aldus organisator Michel van Dijke.