Stichting Kleine Monumenten Stein heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen tot de instelling van de Mr. Harry Dobbelsteinprijs.

De prijs verwijst naar Harry Dobbelstein, een belangrijke inspirator van de amateurkunst in het algemeen en in het bijzonder binnen de Gemeente Stein.

Van 23 t/m 31 oktober 2021 organiseert Stichting Kleine Monumenten Stein in samenwerking met de Culturele Werkgroep Stein voor de vijfde keer de Mr. Harry Dobbelsteinprijs.

Deze twee weekenden bieden wij in de Terpkerk een podium aan de deelnemende kunstenaars.

Het eerste weekend krijgen bezoekers de mogelijkheid een stem uit te brengen op hun favoriete werk, waarna een deskundige jury de prijswinnaars in de beide categorieën zal aanwijzen.

De prijsuitreiking volgt in het tweede weekend. Behalve een geldprijs krijgen de prijswinnaars ook een volwaardige tentoonstelling van hun werk aangeboden in het voorjaar van 2022 in de Terpkerk.

Thema van het jaar 2021: VERBONDENHEID

Er kan deze keer ingeschreven worden in twee categorieën, te weten tweedimensionaal (plat) en driedimensionaal (ruimtelijk).

Ingezonden werken mogen niet ouder zijn dan twee jaar. Het verplichte thema voor de werken is verbondenheid/binding.

Dit naar aanleiding van 40 jaar gemeentelijke herindeling in 2022.

De deelnemende kunstenaar mag per categorie één werk aanmelden. Bij meer dan 45 aanmeldingen zal door de jury aan de hand van foto’s worden beoordeeld wie wordt toegelaten tot de expositie. De inschrijftermijn start op 1 maart 2021 en sluit op 1 juli 2021.

De Mr. Harry Dobbelsteinprijs is een wedstrijd voor niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Stein.

Deelname is gratis en staat open voor kunstenaars die geboren, getogen dan wel woonachtig zijn in de gemeente, of er (aantoonbaar) een actieve relatie mee hebben.

Inschrijfformulier en reglement is te vinden op de website van de Culturele Werkgroep Stein www.cwstein.nl

Vragen kunnen gesteld per email naar dobbelsteinprijs@gmail.com