De GGD Zuid Limburg, GGD Limburg-Noord, Provincie Limburg en Maastricht UMC+ starten vanaf vrijdag 23 oktober een onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg.

De resultaten van het onderzoek geven straks belangrijke informatie voor inwoners, beleidsmakers én wetenschappers over het virus en de verspreiding in Limburg.

 

Veel mensen willen graag weten of ze antistoffen hebben tegen het virus, ook omdat veel mensen in de eerste golf niet zijn getest.

Beleidsmakers en wetenschappers willen graag meer weten over de verspreiding van het virus en waardoor Limburg in de eerste golf zo zwaar is getroffen.

Voor de GGD een reden om 10.000 Limburgers uit te nodigen om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek, zodat men meer kan leren over de verspreiding van het virus in Limburg.

Limburg zo erg geraakt is in de eerste golf. Welke factoren waren van invloed op besmetting, wat was de rol van publieke evenementen zoals carnaval of stadion bezoek?

Binnen het Corona Onderzoek Limburg kunnen maximaal 10.000 Limburgers (vanaf 18 jaar en ouder) zich laten testen op antistoffen tegen het coronavirus.

Zo kunnen zij te weten komen of zij eerder door corona zijn besmet.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en bestaat uit een online vragenlijst en een bloedtest naar antistoffen, er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meer informatie over het Corona Onderzoek Limburg is te vinden op www.ggdzl.nl/COL en www.ggdlimburgnoord.nl/COL.

Aanmelden kan vanaf vrijdag 23 oktober.