Midden in de voorbereidingen van het Glazen Café 2021 heeft het bestuur van Stichting Beek FM besloten om het Glazen Café 2021 helaas uit te moeten stellen. Reden hiervoor zijn de oplopende coronabesmettingen.

In een spoedberaad heeft het bestuur besloten om het Glazen Café van 2021 uit te stellen: “Overal om ons heen worden evenementen afgelast, we hebben alle voors en tegens naast elkaar gezet en dan komen ook wij tot de conclusie dat de eisen waaraan het Glazen Café moet voldoen niet haalbaar zijn” aldus de stichting.

Met in het achterhoofd dat de coronabesmettingen hard stijgen is het niet verantwoord om door te gaan met organiseren. “De maatregelen zijn aangescherpt omdat de druk op de zorg weer toeneemt, als er later blijkt dat er coronabesmettingen voortkomen uit ons evenement zou dat natuurlijk enorm zonde zijn. Dan zijn wij in feite medeveroorzaker van het probleem. Logisch gevolg is uitgestelde zorg, ook voor kankerpatiënten. Dat kan en mag dus niet de bedoeling zijn” aldus Silvan Falchi, voorzitter van Stichting Beek FM die zich dit jaar in zou zetten voor de strijd tegen kanker.

Het bestuur geeft daarnaast aan dat het Glazen Café alleen plaats kan vinden als alle doelgroepen van jong tot oud in het Beekse bij het evenement kunnen worden bereikt, geënthousiasmeerd en betrokken. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. “Op basisscholen worden nu alweer maatregelen getroffen om het virus in te dammen, scholen zullen dus niet met de kinderen langskomen bij het Glazen Café, dit zelfde geldt voor ouderen die uit angst het evenement zullen overslaan” aldus Rick Wouters, bestuurslid.

De organisatie was volop bezig om een spectaculaire editie in het Asta Theater op te bouwen. Voor het eerst sinds de opstart in 2017 zou het Glazen Café hierheen verhuizen. De organisatie wil wel een nieuwe stip op de horizon zetten en richt zich nu op het voorjaar van 2022: “We gaan onverminderd door met het organiseren van het Glazen Café. We verwachten spoedig met een nieuwe datum te komen” aldus Ralph Diederen, secretaris. Door het Glazen Café te verhuizen naar het voorjaar hoopt de organisatie ook dat reeds toegezegde partners hun “partnership” tot die tijd bevriezen.

De komende periode zal er via social media volop aandacht worden besteed aan het gestelde goede doel en zal Stichting Beek FM samen met KiKa, Pink Ribbon en Kankeronderzoekfonds Limburg de mooie plannen voor het Glazen Café met goede moed voortzetten.