Gezien de bezorgdheid over voldoende ventilatie in de accommodatie van Gilde de Graven in Munstergeleen is er afgelopen maandag gesproken met het bestuur van het Gemeenschapshuis.

De eigenaar gaat enkele bouwkundige maatregelen doorvoeren. Dit kalenderjaar zal er géén gebruik worden gemaakt van de accommodatie in Munstergeleen, maar Gilde de Graven wil er wel terugkeren.

Het kantoor aan de Pancratiusstraat 24 in Munstergeleen blijft gehandhaafd en is geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

SPAANSE CURSUSSEN NAAR ELSLOO
Het Dorpsplatform Elsloo en voor 1 cursus het Maaslandcentrum, gaan onderdak bieden aan al onze cursussen Spaans die door Ederlin Peters gegeven worden. Voor haar is het vertrouwde bodem omdat ze sowieso aldaar enige jaren actief is met cursussen Spaans. Daarnaast blijft de leesclub van Suzan Voncken uiteraard ook in Elsloo.
Binnen het bestuur zullen we nog een besluit nemen om eventueel een korting toe te kennen voor de cursussen Spaans i.v.m. de tijdelijke overstap van Munstergeleen naar Elsloo; het merendeel van de cursisten is immers afkomstig uit de regio Sittard-Geleen/Beekdaelen.

OVERIGE CURSUSSEN/ACTIVITEITEN NAAR DE HANENHOF IN GELEEN
Alle overige cursussen en activiteiten, zoals lezingen bijvoorbeeld, gaan we onderbrengen bij de Hanenhof in Geleen. Gezien de diversiteit van het aanbod en de korte termijn waarop het gerealiseerd moest worden, is het niet makkelijk geweest, maar wel gelukt. Hier en daar zullen wat inschikkelijk en flexibel moeten zijn, maar met een constructieve opstelling van iedereen gaat het helemaal goedkomen. A.s. maandag kunnen cursusleiders en andere vrijwilligers van Gilde De Graven alvast een kijkje gaan nemen in de Hanenhof.

HELAAS
In deze vervelende, lastige en ongewone tijd moeten we helaas ook melden dat een aantal geplande cursussen géén doorgang zullen gaan vinden. In een eerder stadium is gebleken dat in ieder geval Engels voor beginners, Frans voor gevorderden en Fotografie vooralsnog geen doorgang zullen vinden. Uiteraard is er begrip voor de genomen beslissingen en zien we de cursussen tezijnertijd weer graag terug op de kalender verschijnen.

WAT IS ER AAN NIEUW AANBOD?
Henny Driessen, een zeer ervaren HR-professional, gaat een in een 4-tal sessies van 2,5 uur een opfris- en revitaliseringscursus geven van je loopbaan als je toe bent aan een check-UP daarvan. Wie is dat niet in deze roerige tijden?
Peter Keulers biedt een nieuwe en bijzondere creatieve cursus aan: Compositie in de beeldende kunst! Compositieleer en zeggingskracht van kunst hangt heel nauw samen.
Jacqueline Houben-Peters gaat Frans conversatie aanbieden. Vind je het leuk om met anderen in een gezellige setting samen in het Frans wat onderwerpen te bespreken die jullie interessant vinden?
Hou de komende Nieuwsbrief en onze website in de gaten! We gaan dit binnenkort in ons aanbod opnemen.

Het lezingenprogramma van Gilde De Graven is door corona ook plotseling stilgevallen. Het wordt opnieuw opgestart en de onderwerpen van toen ‘domotica’ en ‘duurzaam wonen’ zullen zeker een plekje krijgen op de nieuwe lezingenkalender. Voornoemde Peter Keulers heeft ook een 3-tal interessante, leuke onderwerpen voor een lezing, dus van zijn aanbod zal ook gebruik worden gemaakt.